Kostky hovězího masa dušené doměkka na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, feferonkami a paprikou, ozdobené petrželkou.
Ingredience:
750 g | hovězího masa z plece (hrudí) |
500 g | rajčat |
125 ml | vývaru |
3 lžičky | sladké papriky |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | rozpuštěného másla |
1 lžíce | hladké mouky |
4 ks | cibule |
3 ks | žluté papriky |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené a zelené feferonky |
mletý pepř | |
sekaná petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2. Hladkou mouku smícháme se lžičkou sladké papriky a ve směsi obalíme kostky masa 3. Dvě oloupané cibule nakrájíme na drobno a 2 na osminky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky a očištěné feferonky nakrájíme na kolečka
4. Obalené máslo zprudka opečeme na rozehřátém másle a vyjmeme je
5. Do másla vložíme na drobno nakrájené cibule, česnek, přidáme rajčatový protlak, vložíme osmažené maso, podlijeme vývarem a povaříme
6. Pak vmícháme na čtvrtky nakrájená rajčata, feferonky a dusíme, pokud není maso skoro měkké
7. Nakonec přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky, na osminky nakrájenou cibuli, ještě chvíli dusíme, aby bylo maso měkké, podle chuti osolíme a zdobíme sekanou petrželkou.
Podáváme s knedlíkem.