Na sádle na cibulce podušené ve vývaru větší kousky hovězí kližky, guláš ochucený protlakem, sterilovanými kapiemi, česnekem a kořením, podávaný ozdobený cibulí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | hovězí kližky |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | cibule |
3 lžíce | sádla |
1 lžíce | rajského protlaku |
1 malá sklenička | sterilovaných kapií |
mletá paprika | |
hovězí vývar | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
chléb na zahuštění |
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Na sádlo vložíme cibuli, kterou orestujeme dotmava, přidáme maso, které necháme zatáhnout, protlak a papriku
3. Přilijeme vývar a základ vydusíme do tuku, znovu podlijeme, přidáme ostatní koření a dusíme doměkka, přidáme sterilované kapie
4. Na závěr zahustíme střídkou staršího chleba a dochutíme prolisovaným česnekem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografií i receptu: Tomáš Mika