REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle na cibulce podušené ve vývaru větší kousky hovězí kližky, guláš ochucený protlakem, sterilovanými kapiemi, česnekem a kořením, podávaný ozdobený cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězí kližky
4 ksstroužky česneku
4 kscibule
3 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
1 malá skleničkasterilovaných kapií
mletá paprika
hovězí vývar
kmín
pepř
sůl
chléb na zahuštění

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Na sádlo vložíme cibuli, kterou orestujeme dotmava, přidáme maso, které necháme zatáhnout, protlak a papriku
3. Přilijeme vývar a základ vydusíme do tuku, znovu podlijeme, přidáme ostatní koření a dusíme doměkka, přidáme sterilované kapie
4. Na závěr zahustíme střídkou staršího chleba a dochutíme prolisovaným česnekem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografií i receptu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy