REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové hovězí závitky s badyánovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci podušené závitky z hovězího zadního ochuceného česnekovou pastou smíchanou s paprikou, plněné anglickou slaninou, servírované přelité omáčkou z ochucené šťávy po mase.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksplátky hovězího zadního masa
4 ksplátky anglické slaniny
2 kshvězdičky badyánu
1 ksvelké cibule
1 lžícečesnekové pasty (Dafo)
1 lžícesladké sójové omáčky
1 lžíceslané sójové omáčky
kvalitní mletá paprika
voda
olej

Postup:

1. Česnekovou pastu smícháme s paprikou a vytvořenou kašičkou potírámenaklepané hovězí plátky, na každý pak položíme dva plátky slaniny, dlechuti přidáme pepř, zarolujeme a rolky zpevníme provázkem či párátky
2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme závitky azprudka je orestujeme
3. Vše následně přesuneme do tlakového hrnce, kam přidáme obě sojové omáčky a zalijeme vodou, tolik, aby byly závitky skoro celé potopené
4. Na každou rolku položíme hvězdičku badyánu, dusíme do změknutí
5. Když je maso měkké, odstraníme z něj badyán, maso vyjmeme z hrnce a udržujeme v teple, omáčku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, můžeme dle chuti přidat trochu smetany a v případě potřeby zahustíme trochou mouky
6. Maso na talíři rozkrojíme na dvě části, přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Recept byl poskytnut společností DAFO – partnerem červnového brandnooz boxu. DAFO je česká společnost zabývající se výrobou, zpracováním a prodejem bylinek, koření, kořenicích směsí, dochucovadel, sušené zeleniny a sušených hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy