REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové hovězí závitky s badyánovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci podušené závitky z hovězího zadního ochuceného česnekovou pastou smíchanou s paprikou, plněné anglickou slaninou, servírované přelité omáčkou z ochucené šťávy po mase.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksplátky hovězího zadního masa
4 ksplátky anglické slaniny
2 kshvězdičky badyánu
1 ksvelké cibule
1 lžícečesnekové pasty (Dafo)
1 lžícesladké sójové omáčky
1 lžíceslané sójové omáčky
kvalitní mletá paprika
voda
olej

Postup:

1. Česnekovou pastu smícháme s paprikou a vytvořenou kašičkou potírámenaklepané hovězí plátky, na každý pak položíme dva plátky slaniny, dlechuti přidáme pepř, zarolujeme a rolky zpevníme provázkem či párátky
2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme závitky azprudka je orestujeme
3. Vše následně přesuneme do tlakového hrnce, kam přidáme obě sojové omáčky a zalijeme vodou, tolik, aby byly závitky skoro celé potopené
4. Na každou rolku položíme hvězdičku badyánu, dusíme do změknutí
5. Když je maso měkké, odstraníme z něj badyán, maso vyjmeme z hrnce a udržujeme v teple, omáčku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, můžeme dle chuti přidat trochu smetany a v případě potřeby zahustíme trochou mouky
6. Maso na talíři rozkrojíme na dvě části, přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Recept byl poskytnut společností DAFO – partnerem červnového brandnooz boxu. DAFO je česká společnost zabývající se výrobou, zpracováním a prodejem bylinek, koření, kořenicích směsí, dochucovadel, sušené zeleniny a sušených hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy