REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dragounský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta hovězího guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, klobásek, fazolí, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a koření.


Ingredience:
800 ghovězí kližky
300 gbílých fazolí
100 gslaniny
5 ksvelkých cibulí
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
2 ksklobásky
4 lžícesádla
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemajoránky
2 lžičkykmínu
hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
špetka cukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Fazole namočíme den předem na noc do studené vody, druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka, slaninu nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli, vše osmahneme
  2. Maso kuchyňsky upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme
  3. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájené kostičky slaniny a cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme, přidáme papriku a ostatní koření včetně utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlejeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu
  4. Nakonec do guláše přidáme uvařené fazole, na kolečka nakrájenou klobásu, v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme solí, je-li třeba (nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu), chvíli vše povaříme.
Poznámka:

Foto i text: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy