Naklepané plátky hovězí kýty zprudka orestované na oleji, poté podušené s celerem a cibulí doměkka, šťáva z dušení zahuštěná zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.
Ingredience:
4 ks | plátků z hovězí kýty |
1 ks | menšího celeru |
1 ks | cibule |
200 ml | zakysané smetany |
50 g | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Plátky hovězí kýty si omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Pak si oloupeme celer a cibuli, celer nakrájíme na nudličky a cibuli na jemno
3. Na pánvi si rozehřejeme olej a zprudka orestujeme plátky hovězí kýty, pak přidáme cibuli, celer, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka
4. Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, povaříme a dle chuti osolíme
5. Podušené plátky hovězí kýty podáváme přelité zahuštěnou šťávou s celerem a zakysanou smetanou například s dušenou rýží.