REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená hovězí kýta s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky hovězí kýty zprudka orestované na oleji, poté podušené s celerem a cibulí doměkka, šťáva z dušení zahuštěná zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.


Ingredience:
4 ksplátků z hovězí kýty
1 ksmenšího celeru
1 kscibule
200 mlzakysané smetany
50 goleje
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Plátky hovězí kýty si omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Pak si oloupeme celer a cibuli, celer nakrájíme na nudličky a cibuli na jemno
3. Na pánvi si rozehřejeme olej a zprudka orestujeme plátky hovězí kýty, pak přidáme cibuli, celer, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka
4. Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, povaříme a dle chuti osolíme
5. Podušené plátky hovězí kýty podáváme přelité zahuštěnou šťávou s celerem a zakysanou smetanou například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy