Klasika, podušené kostky hovězího zadního na cibulovém základě, podlívané vodou nebo vývarem, dochucené prolisovanými stroužky česneku, pepřem a solí.
Ingredience:
500 g | hovězí zadní nakrájené na větší kostky |
1 ks | větší cibule |
5-6 ks | stroužků česneku |
1 lžíce | sádla |
voda nebo vývar | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, dva oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, obojí orestujeme na rozpuštěném sádle
- Přidáme kostky hovězího, promícháme, osolíme a kořeníme pepřem, podlijeme vodou, zaklopené dusím 90 minut, během dušení maso občas zamícháme a případně podlijeme vodou nebo vývarem
- Měkké maso dochutíme prolisovanými stroužky česneku, případně osolíme, zaprášíme hladkou mokou a ještě chvíli povaříme.
Dušené hovězí podáváme například se špenátem, dušenou zeleninou a pod. Jako další přílohu volíme různé druhy knedlíků či různě upravené brambory.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová