REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí kostky na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, podušené kostky hovězího zadního na cibulovém základě, podlívané vodou nebo vývarem, dochucené prolisovanými stroužky česneku, pepřem a solí.


Ingredience:
500 ghovězí zadní nakrájené na větší kostky
1 ksvětší cibule
5-6 ksstroužků česneku
1 lžícesádla
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, dva oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, obojí orestujeme na rozpuštěném sádle
  2. Přidáme kostky hovězího, promícháme, osolíme a kořeníme pepřem, podlijeme vodou, zaklopené dusím 90 minut, během dušení maso občas zamícháme a případně podlijeme vodou nebo vývarem
  3. Měkké maso dochutíme prolisovanými stroužky česneku, případně osolíme, zaprášíme hladkou mokou a ještě chvíli povaříme.
Doporučení:

Dušené hovězí podáváme například se špenátem, dušenou zeleninou a pod. Jako další přílohu volíme různé druhy knedlíků či různě upravené brambory.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy