Hovězí kližka nakrájená na kostky, zprudka opečená na oleji spolu s cibulí, základ pak podušený doměkka, dochucený kmínem pepřem a solí, ke konci pokrm nastavený zeleninou.
Ingredience:
500-600 g | hovězí kližky |
1 l | vývaru z kostí |
2 ks | mrkve |
1/2 ks | celeru |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 svazek | jarní cibulky |
hladká mouka | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kližku nakrájíme na kostky, cibuli i s natí na kostičky a proužky, celer na proužky, mrkev na kolečka
2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, pak maso opečeme ze všech stran
3. Orestované maso podlijeme částí vývaru a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání a míchání asi 90 minut
4. Přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme zbytkem vývaru a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut
5. Na závěr lehce zaprášíme moukou, přidáme nasekanou petrželku, dochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.