REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí kostky se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka nakrájená na kostky, zprudka opečená na oleji spolu s cibulí, základ pak podušený doměkka, dochucený kmínem pepřem a solí, ke konci pokrm nastavený zeleninou.


Ingredience:
500-600 ghovězí kližky
1 lvývaru z kostí
2 ksmrkve
1/2 ksceleru
1 lžícenasekané petrželky
1 svazekjarní cibulky
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kližku nakrájíme na kostky, cibuli i s natí na kostičky a proužky, celer na proužky, mrkev na kolečka
2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, pak maso opečeme ze všech stran
3. Orestované maso podlijeme částí vývaru a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání a míchání asi 90 minut
4. Přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme zbytkem vývaru a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut
5. Na závěr lehce zaprášíme moukou, přidáme nasekanou petrželku, dochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy