REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundské hovězí III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované maso obalené ve slanině, podušené na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 ghovězí kýty
100 gslaniny
100 gplátků anglické slaniny
100 gžampionů
500 mlmasového vývaru
250 mlčerveného vína
100 mloleje
2 lžícehladké mouky
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícecukru krupice
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček černého pepře
2 ksmrkve
2 ksbobkových listů
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, osolíme, prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, zabalíme do plátků anglické slaniny, převážeme kuchyňským provázkem a opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje ze všech stran
2. V hrnci na troše rozehřátého oleje orestujeme oloupanou na jemno nakrájenou cibuli a očištěnou na drobno nakrájenou mrkev, přidáme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a vývarem, vložíme maso, bobkové listy, kuličky pepře i nového koření, tymián a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 70 minut), pak maso vyjmeme a uložíme v teple
3. Ze zbytku oleje a hladké mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme do omáčky, provaříme a vše přecedíme
4. Pak do přecezené omáčky přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony, zbylou očištěnou na menší kousky nakrájenou mrkev, uvaříme doměkka, nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem
5. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy