REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bifteky na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Biftek z hovězí svíčkové, podušený s vínem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksbifteků (silné asi 3 cm)
1/4 lbílého vína
80 gmásla
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Asi hodinu před přípravou bifteky odblaníme, jemně naklepeme (hřbetem ruky nebo sevřenou pěstí), potřeme po obou stranách olejem, opepříme a necháme odležet
2. Potom je prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme vínem a dusíme na mírném ohni 4 minuty
3. Přeložíme na nahřáté talíře a osolíme
4. Víno rychle odpaříme do hustoty sirupu
5. Pánvičku sundáme z plotýnky, přidáme máslo nakrájené na malé kousky a pánvičku zahříváme nad plamenem, až se máslo rozehřeje a zahustí šťávu
5. Nalijeme ji na bifteky a ihned podáváme.

Doporučení:

Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy