REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bratislavská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce podušené a servírované s omáčkou ze zeleninového vývaru a šťávy z masa.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
2 kscibule
1 ksmrkve
1 kssterilované okurky
1/2 ksceleru
0,5 lmléka
1 dclsmetany
1/2 dclrajského protlaku
1 lžícesterilovaného hrášku
hladká mouka
tuk
voda
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme a osolíme
2. Roštěnky zprudka opečeme v hrnci po obou stranách na tuku
3. Opečené roštěnky vyjmeme a do zbylého tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vlažnou vodou, přidáme roštěnky a pod pokličkou dusíme maso doměkka, během dušení maso občas obrátíme a dle potřeby doléváme vodu, dusíme cca 30 minut
4. Očištěnou zeleninu, tedy mrkev a celer, nakrájíme na nudličky a uvaříme ji v mírně osolené vodě
5. Zvlášť nakrájíme sterilovanou okurku a připravíme si jednu polévkovou lžíci sterilovaného hrášku
6. Měkké maso vyjmeme a vložíme ho do čistého hrnce, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme ji vývarem z povařené zeleniny, přidáme mléko a rajský protlak, dobře promícháme a vaříme 30 minut, před koncem varu přidáme smetanu a necháme přejít varem
7. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník na roštěnky
8. Nakonec do omáčky přidáme uvařenou zeleninu, nakrájený okurek a sterilovaný hrášek, dle chuti osolíme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy