REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Belzebubova dobrota pro silné nátury

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”. Kousky hovězího masa marinované, podušené v pikantní omáčce.


Ingredience:
750 ghovězího masa
100 ganglické slaniny
5 dlsmetany
1 lžičkamaizeny
hrudka másla
Na marinádu:
6 dlpřevařené vody
250 gcibule
3 ksstroužky česneku
2 lžícevinného octa
bobkový list
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu
2. Maso pokrájené na nudličky a marinujeme 48 hodin
3. Drobné kostičky slaniny rozpustíme a do horké vložíme hrudku másla
4. Na tomto tuku zprudka opečeme po všech stranách osušené maso a přidáme cibuli z marinády
5. Mezitím dáme vařit marinádu, až se jí asi polovina odpaří, pak ji nalijeme na maso s cibulí a dusíme asi 2 hodiny doměkka
6. Pak přilijeme smetanu s rozmíchanou maizenou, povaříme asi 10 minut a dochutíme kořením.

Doporučení:

Podáváme s noky nebo houskovými či kynutými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy