REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce podušené na cibulce, servírované s omáčkou, ozdobené osmaženou cibulkou.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
100 gslaniny
6 ksbrambor
4 kscibule
1 dclrajského protlaku
2 lžičkymleté papriky
mletý pepř
sůl
hladká mouka
sádlo
tuk
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, osolíme a mírně opepříme
2. Takto připravené plátky zprudka orestujeme po obou stranách v hrnci na rozpáleném tuku
3. Maso vyjmeme, přidáme cibuli (3 ks) nakrájenou nadrobno, kterou na výpeku orestujeme dorůžova, potom přidáme mletou papriku, rajský protlak a přilijeme vlažnou vodu
4. Do základu vložíme opět maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, dusíme asi 30 minut, pak přidáme očištěné, na čtvrtky pokrájené brambory
5. Po krátkém povaření zahustíme jíškou, připravenou z hladké mouky a sádla, dle potřeby vlažnou vodu a dodusíme doměkka, dle chuti přisolíme
6. Slaninu nakrájíme na kostky a na pánvičce je rozškvaříme
7. Na rozškvařenou slaninu přidáme na plátky pokrájenou jednu cibuli, kterou orestujeme dozlatova
8. Hotový pokrm podáváme tak, že do středu talíře dáme na porci plátek roštěnky, kolem podlijeme šťávou a maso ozdobíme orestovanou cibulkou se slaninou.

Doporučení:

Vhodným doplňkem je sterilovaná okurka. Jako přílohu přikládáme krajíc chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy