REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce podušené na cibulce, servírované s omáčkou, ozdobené osmaženou cibulkou.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
100 gslaniny
6 ksbrambor
4 kscibule
1 dclrajského protlaku
2 lžičkymleté papriky
mletý pepř
sůl
hladká mouka
sádlo
tuk
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, osolíme a mírně opepříme
2. Takto připravené plátky zprudka orestujeme po obou stranách v hrnci na rozpáleném tuku
3. Maso vyjmeme, přidáme cibuli (3 ks) nakrájenou nadrobno, kterou na výpeku orestujeme dorůžova, potom přidáme mletou papriku, rajský protlak a přilijeme vlažnou vodu
4. Do základu vložíme opět maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, dusíme asi 30 minut, pak přidáme očištěné, na čtvrtky pokrájené brambory
5. Po krátkém povaření zahustíme jíškou, připravenou z hladké mouky a sádla, dle potřeby vlažnou vodu a dodusíme doměkka, dle chuti přisolíme
6. Slaninu nakrájíme na kostky a na pánvičce je rozškvaříme
7. Na rozškvařenou slaninu přidáme na plátky pokrájenou jednu cibuli, kterou orestujeme dozlatova
8. Hotový pokrm podáváme tak, že do středu talíře dáme na porci plátek roštěnky, kolem podlijeme šťávou a maso ozdobíme orestovanou cibulkou se slaninou.

Doporučení:

Vhodným doplňkem je sterilovaná okurka. Jako přílohu přikládáme krajíc chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy