REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská hovězí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …


Ingredience:
1 kghovězího masa zadního
200 gvepřového masa
100 ghovězího masa
100 gměkkého salámu
100 gslaniny
2 kskapií
2 kscibule
1 ksvejce
2 lžícesterilovaného hrášku
mletý černý pepř
mletá červená paprika
sůl
tuk
voda
haldká mouka na zaprášení omáčky

Postup:

1. Maso opláchneme, upravíme na plát, který rozklepeme paličkou doširoka
2. Vepřové a hovězí maso umeleme, přidáme kápie nakrájené na kolečka, sterilovaný hrášek, vejce, směs osolíme, dochutíme pepřem a důkladně promícháme
3. Připravenou směs rozprostřeme na rozklepaný plát masa
4. Na směs dále poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a měkký salám, na kostičky pokrájenou cibuli
5. Maso svineme, převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran na horkém tuku
6. Opečenou roládu vyjmeme a do tuku od opékání přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, mletou červenou papriku a zelejeme vlažnou vodou
7. Do připraveného základu vložíme opečenou roládu, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka
8. Asi po 90 minutách dušení měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a dalších 20 minut povaříme
9. Hotovou omáčku přecedíme, dochutíme solí a okořeníme pepřem, vaříme, až tuk vystoupí napovrch.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory, vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy