REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská hovězí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát hovězího zadního svinutý do rolády, plněný masovou směsí, slaninou, měkkým salámem, cibulí …


Ingredience:
1 kghovězího masa zadního
200 gvepřového masa
100 ghovězího masa
100 gměkkého salámu
100 gslaniny
2 kskapií
2 kscibule
1 ksvejce
2 lžícesterilovaného hrášku
mletý černý pepř
mletá červená paprika
sůl
tuk
voda
haldká mouka na zaprášení omáčky

Postup:

1. Maso opláchneme, upravíme na plát, který rozklepeme paličkou doširoka
2. Vepřové a hovězí maso umeleme, přidáme kápie nakrájené na kolečka, sterilovaný hrášek, vejce, směs osolíme, dochutíme pepřem a důkladně promícháme
3. Připravenou směs rozprostřeme na rozklepaný plát masa
4. Na směs dále poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a měkký salám, na kostičky pokrájenou cibuli
5. Maso svineme, převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran na horkém tuku
6. Opečenou roládu vyjmeme a do tuku od opékání přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, mletou červenou papriku a zelejeme vlažnou vodou
7. Do připraveného základu vložíme opečenou roládu, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka
8. Asi po 90 minutách dušení měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a dalších 20 minut povaříme
9. Hotovou omáčku přecedíme, dochutíme solí a okořeníme pepřem, vaříme, až tuk vystoupí napovrch.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory, vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy