REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

grilované, rožněné

Biftečky na jehle

Válečky z mletého masa, vejce, chleba, cibule, česneku a bylinek, opečené na grilu, před podáváním napíchnuté na špejle spolu s rajčetem a cibulí.

Big Mac (dvojitý velký hamburger)

Na grilu opečené placky z ochuceného pomletého hovězího masa, vložené do rozkrojené žemle, obložené salátem, cibulí, okurkou, rajčetem a sýrem, dochucené hořčicí a kečupem. Recept je na jednu porci!

Čevabčiči se salátem

Špízy z mletého hovězího masa, šalotky, mleté papriky, česneku a žloutku, grilované do zlatohněda.

Dokonalý steak z hovězí svíčkové

Jak správně připravit steak? Na to existuje poměrně jednoduchá odpověď. Sepsali jsme pro vás 5 kroků, díky kterým bude příprava dokonalého steaku snadná a zábavná.

Double burger s červenou řepou

Bulka nakrájená na tři díly, opečená na roštu grilu, servírovaná obložená grilovaným burgrem, plátkem červené řepy a dalšími ingrediencemi.

Exotické špízy

Hovězí rostbíf marinovaný spolu s česnekem, ananasem a dalšími ingrediencemi, napíchaný na grilovací jehly a ugrilovaný dozlatova.

Grilovaná hovězí roštěná s pomeranči

Na plátky nakrájená hovězí roštěná, marinovaná, grilovaná, servírovaná s opečenými plátky pomeranče.

Grilovaná roštěná se studenou oblohou

Roštěnka ugrilovaná na venkovním roštu, obložená kostičkami zeleniny.

Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Tento recept od Tefalu je na steaky připravené na kontaktním grilu. Lze je samozřejmě ugrilovat i na venkovním roštu grilu, ale bude to trvat o něco déle, protože kontaktní gril opéká maso z obou stran naráz!

Grilované ďábelské roštěnky

Naklepané plátky roštěnky grilované na grilu doměkka, podávané překryté připravenou směsí z cibule, česneku, sterilizovaných okurek, paprik, hořčice a koření, směs ještě přelitá tatarskou omáčkou a posypaná nastrouhaným křenem.

Grilované hovězí steaky marinované ve vinné marinádě

V marinádě z vína, olivového oleje a citronové šťávy marinované hovězí steaky, pak grilované na grilu.

Grilované roštěnky se sardelovými očky

Naklepané plátky roštěnky osolené, opepřené, pomazané máslem a pokapané bílým vínem, odležené v chladu, poté grilované na grilu a servírované se sardelovými očky s kapary.

Grilovaný hovězí rump steak, čočka z Puy a špenátové listy

Recept podle Michala Húseka, šéfkuchaře restaurace Savoya, hotelu Savoy Špindlerův mlýn, na grilovaný hovězí rump steak, servírovaný s čočkou a špenátové listy.

Grilovaný hovězí steak (Rib Eye Steak)

Recept na steaky z plátků vysokého hovězího roštěnce. Je to jeden z nejšťavnatějších steaků díky svým tukem prorostlým vláknům, které masu dodávají onu typickou chuť.

Grilovaný hovězí steak Shiraz

Steaky naložené v marinádě z červeného vína s ovocným nádechem, soli, stroužků česneku, sójové a worcesterské omáčky, opečené na grilu.

Grilovaný mletý steak s pepřem

Recept na steak z mletého hovězího masa a dalších ingrediencí, vhodný k přípravě grilováním na grilovací pánvi racletu nebo kameni.

Grilovaný plátek vysokého roštěnce

Plátek vysokého hovězího roštěnce tzv. Rib Eye Steak připravený na grilu.

Grilovaný steak na pepři

Recept na grilovaný hovězí nízký roštěnec. Příprava grilováním na roštu, pánvi nebo alpském kameni.

Hamburger klasik

Základní recept na mletý hamburger orestovaný na oleji nebo opečený na grilu, servírovaný v bulce.

Hamburger na víně s focacciou

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na chutné domácí burgery umíchané z namleté hovězí plece a hovězí květové špičky, tento je inspirován italskou kuchyní.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy