REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dokonalý steak z hovězí svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak správně připravit steak? Na to existuje poměrně jednoduchá odpověď. Sepsali jsme pro vás 5 kroků, díky kterým bude příprava dokonalého steaku snadná a zábavná.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové (střední část)
50 gmásla
50 mlolivového oleje
1⁄2 svazkurozmarýnu
pepř
sůl

Postup:

1. Osušené a očištěnémaso nakrájejte na kusy po 170 g (cca 3cm vysoké)
2. Marinujte v olivovém oleji s pepřem a rozmarýnem
3. Steaky zprudka opečte 1,5 minuty z každé strany
4. Poté na každý z nich položte kostičku másla a dejte péct do trouby při 200 °C
5. Maso před podáváním nechte odpočinout, aby se šťáva udržela v mase – osolte těsně před podáváním
6. Steak z argentinské svíčkové podávejte s grilovanou zeleninou nebo bramborami pečenými s rozpůleným česnekem a rozmarýnem.

Doporučení:

Jak si steak vytvarujete před vložením na pánev, takový tvar bude mít i po tepelné úpravě. Proto je nezbytné maso jemnými pohyby rukou upravit do vzhledného tvaru. Propečenost masa se určuje dle doby strávené v troubě při 200 °C: Rare: 2-3 minuty, Medium: 5-6 minut, Well done: 8-10 minut.

Poznámka:

Zdroj: www.chefshop.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy