Bulka nakrájená na tři díly, opečená na roštu grilu, servírovaná obložená grilovaným burgrem, plátkem červené řepy a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
130 g | mletého hovězího masa |
3 lžičky | tatarské omáčky (například Hellmann´s) |
1 lžíce | paprikové pasty Ajvar |
1 lžíce | oleje |
1 hrst | nakrájeného listového salátu |
1 ks | velké celozrnné housky |
1 ks | pláteku vařené červené řepy (nejlépe marinované ve sladkokyselém nálevu) |
nasekaná nať z jarní cibuly | |
kyyselá okurka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence, vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm, tu necháme v lednici 30 minut ztuhnout
2. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou), pak necháme burger cca 5 minut odpočinout, poté ho z obou stran osolíme
3. Housku rozkrojíme natřikrát a všechny části opečeme na grilu z obou stran
4. Na spodní díl dáme jednu lžičku tatarské omáčky (např. Hellmann´s), naaranžujeme polovinu množství salátu, položíme řepu, pomažeme druhou lžičkou tatarské omáčky a přiklopíme prostředním dílem housky, na něj rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky, naaranžujeme zbytek salátu, přidáme maso a nahoru naneseme ajvar, okurky a nasekanou cibulku
5. Burger přiklopíme křupavým „víčkem“ housky a můžeme podávat.