REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exotické špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí rostbíf marinovaný spolu s česnekem, ananasem a dalšími ingrediencemi, napíchaný na grilovací jehly a ugrilovaný dozlatova.


Ingredience:
500 ghovězího rostbífu v celku
2 kskolečka ananasu
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
1 ksmalé papáji
75 mlrumu
2 lžícebílého vinného octa
2 lžícerostlinného oleje
jehly na grilování
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostky, ty vložíme do mísy, trochu osolíme
2. Cibuli a česnek oloupeme a pak nasekáme nadrobno
3. Plátky ananasu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky
4. Promícháme maso s česnekem, cibulí, ananasem a rumem a přikryté necháme nejméně 4 hodiny při pokojové teplotě marinovat
5. Rozpůlíme a oloupeme papáju, lžící vykrojíme jadérka a dužinu nakrájíme na kostky, spolu s ananasem a kousky masa ji napichujeme na 4 velké grilovací jehly
6. Olej smícháme s vinným octem
7. Špízy grilujeme asi 4 minuty, poté je obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme další 4 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy