REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dabl Čýz burger z grilu s tyčinkami z mozzarelly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Burgery musíte dělat nejlépe ze 100 % BIO hovězího, v poměru 80 % masa a 20 % tuku, aby byl burger krásně šťavnatý. Pokud máte rádi vege, můžete místo masa použít „nemaso“ nebo třeba grilovanou zeleninu, tofu a jiné dobroty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1200 ghovězí maso mleté
40 gtrhaného listového salátu
12 kstyčinek obalované mozzarelly
4 ksburgerové bulky
1 kskyselá okurka
1 ksrajče
1 kscibule
0,05 lchipotle salsy (pikantní salsa z uzených mexických papriček)
0,2 lolej na smažení
4 lžícedresinku z modrého sýra
4 lžícemajonézy
pepř
sůl
nejlépe gril na dřevěné uhlí, ale určitě to zvládne i domácí gril

Postup:
  1. Hovězí maso rozdělíte na 8 stejně velkých porcí a vytvarujete do kulatých placek, cca 1 cm silných. Osolíte, opepříte a hodíte na rozpálený gril. Maso grilujete z každé strany cca 4 minuty, aby maso bylo na vrchu propečené, uprostřed růžové a šťavnaté přesně tak jak to máte rádi nejen u burgerů.
  2. V mezičase si připravíte chipotle majonézu. Chipotle salsu nebo nasekané uzené chipotle papričky smícháte s majonézou a dáte do ledničky. Na pánvi rozehřejete olej a osmažíte tyčinky z mozzarelly. Pomalu, aby nepopraskaly a nevytekl sýr.
  3. Burger bulky podélně rozříznete a lehce opečete na grilu společně s masem.
  4. Vnitřní strany opečených bulek potřete chipotle majonézou. Na spodní bulku dáte trhaný salát, rajče, cibuli, okurku a dvě placky z masa, které potřete dresinkem z modrého sýra. Navrch položíte 3 osmažené mozzarellové tyčinky.
  5. Takhle vymazlený burger přiklopíte vrškem opečené bulky, abyste dodali tomu svému výtvoru ideální tvar.
  6. Jako nástroj k jídlu použijete ruce, protože si chcete pořádně zaprasit. Pusu otevřete dokořán a do burgeru se pořádně zakousnete. Enjoy your burger ☺!
Doporučení:

Naše legendární burgery a další skvělé jídlo z nabídky si můžete objednat na našem webu www.bejzment.cz, Facebooku nebo telefonicky na čísle 731 406 163.

Poznámka:

Instagram: https://www.instagram.com/sugar_daddy_by_bejzment/?hl=cs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy