REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čevabčiči se salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z mletého hovězího masa, šalotky, mleté papriky, česneku a žloutku, grilované do zlatohněda.


Ingredience:
600 gmletého hovězího masa
1 lžícemleté papriky
2 ksšalotky
1 ksstroužku česneku
1 ksžloutku
olivový olej
sůl
Na salát:
4 ksjemně pálivých feferonek
4 ksrajčat
1 kssalátové okurky
1 kssvazku jarní cibulky
olivový olej
bílý vinný ocet
Na posypání:
2 lžícenasekané petrželky
mleté chilli papričky

Postup:

1. Do mísy dáme mleté maso, oloupané, na drobno nakrájené šalotky, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, mletou papriku, sůl, žloutek, vše dobře prohněteme a vytvoříme válečky velké asi jako palec
2. Pak je napichujeme na špízy, potřeme olivovým olejem a pomalu je na otočném grilu (nebo v troše oleje na pánvi) opékáme do zlatohněda
3. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupané okurky nakrájíme na tenké plátky, feferonky opláchneme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kroužky (tmavě zelenou nať odstraníme)
4. Zeleninu rozložíme na talíře, pokapeme olivovým olejem a octem, vedle zeleniny položíme špízy posypané na drobno nasekanou petrželkou, chilli papričkou a podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat džuveč, který skvěle chutná i k čevabčiči.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy