REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Big Mac (dvojitý velký hamburger)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilu opečené placky z ochuceného pomletého hovězího masa, vložené do rozkrojené žemle, obložené salátem, cibulí, okurkou, rajčetem a sýrem, dochucené hořčicí a kečupem. Recept je na jednu porci!


Ingredience:
200 gmletého hovězího masa
40 gnakrájené cibule
3 ksplátky kulaté, sezamem posypané žemle
několik koleček sterilované okurky
plátek tvrdého sýra
kolečko rajčete
listy salátu
hořčice
kečup
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Žemli dvakrát podélně rozkrojíme na tři kulaté plátky
2. Z mletého osoleného a pepřem okořeněného masa připravíme dvě kulaté placky (hodně placaté karbanátky) a po obou stranách je na rozehřátém grilu opečeme dočervena, při grilování maso potíráme olejem, ke konci na jeden plátek masa položíme sýr, aby se mírně roztavil
3. Oloupanou, na kolečka nebo nadrobno nakrájenou cibuli necháme syrovou, nebo ji můžeme mírně orestovat
4. Na talíř položíme spodní díl rozkrojené žemle potřené hořčicí, na ni rozložíme listy omytého salátu, doplníme plátkem grilovaného masa, posypeme či poklademe cibulí, vložíme střední díl žemle, pak položíme druhý plátek masa se sýrem, poklademe kolečka okurek a kolečko rajčete, zalijeme kečupem a zakryjeme posledním plátkem žemle.
5. Big Mac ihned podáváme.

Doporučení:

Kdo má rád, může si takto připravený Big Mac ještě dochutit majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy