REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftečky na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z mletého masa, vejce, chleba, cibule, česneku a bylinek, opečené na grilu, před podáváním napíchnuté na špejle spolu s rajčetem a cibulí.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa nebo jehněčího
2 lžícenasekané čerstvé máty
1 lžícenasekané natě petržele
2 ksplátků toastového chleba bez kůrky + voda
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 ksvajíčka
mletý pepř
sůl
Ostatní:
červená cibule
rajčata

Postup:

1. Chleba bez kůrky namočíme do vody a hned vymačkáme
2. Mleté maso promícháme s chlebem, oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, oloupaným utřeným stroužkem česneku, vejcem, na drobno nasekanými bylinkami, solí a pepřem
3. Ze směsi vytvoříme válečky a na grilu je opečeme ze všech stran
4. Pak opečené maso napíchneme na špejle střídavě s plátky oloupané cibule a plátky rajčat.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a salátem tzatziky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy