Válečky z mletého masa, vejce, chleba, cibule, česneku a bylinek, opečené na grilu, před podáváním napíchnuté na špejle spolu s rajčetem a cibulí.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa nebo jehněčího |
2 lžíce | nasekané čerstvé máty |
1 lžíce | nasekané natě petržele |
2 ks | plátků toastového chleba bez kůrky + voda |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vajíčka |
mletý pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
červená cibule | |
rajčata |
Postup:
1. Chleba bez kůrky namočíme do vody a hned vymačkáme
2. Mleté maso promícháme s chlebem, oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, oloupaným utřeným stroužkem česneku, vejcem, na drobno nasekanými bylinkami, solí a pepřem
3. Ze směsi vytvoříme válečky a na grilu je opečeme ze všech stran
4. Pak opečené maso napíchneme na špejle střídavě s plátky oloupané cibule a plátky rajčat.
Podáváme s vařenými bramborami a salátem tzatziky.