Steaky naložené v marinádě z červeného vína s ovocným nádechem, soli, stroužků česneku, sójové a worcesterské omáčky, opečené na grilu.
Ingredience:
4 ks (á 200 g) | hobězích steaků |
Na marinádu: | |
1/2 lžičky | soli |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
100 ml | vína Jacob´s Creek Shiraz Cabernet (červené víno s ovocnou příchutí) |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | snítky rozmarýnu |
Postup:
1. Do mísy nalijeme víno, přidáme sójovou a worcesterskou omáčku, na jemno nasekaný rozmarýn, oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, sůl a vše dobře promícháme
2. Steaky obalíme v marinádě, zakryjeme fólií a dáme na 24 hodin do lednice marinovat, občas můžeme maso otočit
3. Maso vyjmeme z marinády, necháme krátce okapat. marinádu zachytíme do kastrůlku a minutu povaříme
4. Steaky grilujeme 4 minuty z každé strany na středně silném ohni, po této době budou středně propečené, potom přesuneme na talíře, necháme 2 minuty odpočívat, pak je přelijeme zredukovanou marinádou a podáváme s pečenými rajčaty a opečenými bramborami.
Při vaření marinády můžeme přidat pár očištěných rozčtvrcených žampionů a prodloužit dobu varu na 5 minut.