REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hovězí steak (Rib Eye Steak)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na steaky z plátků vysokého hovězího roštěnce. Je to jeden z nejšťavnatějších steaků díky svým tukem prorostlým vláknům, které masu dodávají onu typickou chuť.


Ingredience:
4 porcevysokého hovězího roštěnce (po 150-200 g)
nejkvalitnějšího, za studena lisovaného olivového oleje extra virgin
hrubá mořská sůl
nejlépe čerstvě podrcený pepř
grilovací koření dle vlastní chuti, případně bylinky

Postup:

1. Nejprve gril rozehřejeme na vysokou teplotu
2. Rošt grilu okartáčujeme a potřeme tukem, aby se nám na steak obtiskla mřížka roštu
3. Steaky bohatě okořeňte solí a pepřem, mírně potřeme olejem, položíme na rošt a grilujeme podle chuti z každé strany 6 až 13 minut (záleží, jestli je budeme chtít více nebo méně propečené)
4. Grilovací koření, případně bylinky ( šalvěj, rozmarýn …), pokapeme na talíři nebo větší misce olivovým olejem, na koření položíme ugrilované horké steaky, pokapeme je také olejem, pak steaky několikrát otočíme, aby se dobře obalily v koření a bylinách
5. Steaky takto marinujte 3 až 5 minut, pak je ještě jednou polijeme olivovým olejem a ihned podáváme.

Doporučení:

Doba grilování steaků:Steak, uvnitř krvavý připravíme za 5-6 minut, steak, uvnitř narůžovělý za 8-9 minut a steak dobře propečený bude hotový asi za 12 až 13 minut. Záleží na teplotě grilu a tloušťce masa.Kontrola propečenosti steaků:Prstem nebo grilovacími kleštěmi zatlačíme na maso, pokud je maso měkké, je uvnitř ještě syrové. Pokud na povrchu jemně pruží, bude uvnitř narůžovělé a pokud je pevné, je již dobře propečené i uvnitř.

Poznámka:

Více o přípravě hovězích steaků najdete zde: Grilujeme hovězí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy