REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná roštěná se studenou oblohou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roštěnka ugrilovaná na venkovním roštu, obložená kostičkami zeleniny.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 groštěnky
40 gkapie
30 gnaloženého celeru
20 ghořčice
20 gcibule
10 goleje
1 lžícenakládané červené řepy
čerstvě namletý pepř
citrónová šťáva
hrubozrnná sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, okraje lehce nařízneme
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a zakápneme citrónovou šťávou, z obou stran potřeme olejem, necháme asi 1 hodinu v chladu odležet
3. Připravíme si oblohu; celer nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky, kapii na proužky, potom zeleninu smícháme spolu se lžící nakládané červené řepy
4. Po zahřátí grilu na správnou teplotu (250-300 °C) vložíme maso na rošt a po obou stranách ho asi 4-5 minut opékáme
5. Hotové plátky roštěnky dáme na talíře a obložíme připravenou zeleninou, doplníme kopečky hořčice.

Doporučení:

Takto ugrilovanou a servírovanou roštěnku podáváme s čerstvým chlebem nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy