REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované ďábelské roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky roštěnky grilované na grilu doměkka, podávané překryté připravenou směsí z cibule, česneku, sterilizovaných okurek, paprik, hořčice a koření, směs ještě přelitá tatarskou omáčkou a posypaná nastrouhaným křenem.


Ingredience:
4 ksplátků roštěnky
6 ksstroužků česneku
3 kspapriky
2 kssterilizovaných okurek
2 kscibule
100 gtatarské omáčky
50 grajčatového protlaku
50 gkřenu
1 lžícehořčice
worcestrová omáčka
mletá paprika sladká
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky roštěnky si omyjeme, osušíme, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu odležet v chladu
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka, omyté papriky bez semínek na proužky, sterilizované okurky a oloupaný česnek na plátky
3. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme nakrájené papriky, česnek, okurky, rajčatový protlak, hořčici, pepř a sůl
4. Vše dohromady podusíme na mírném ohni, dokud všechna zelenina nebude měkká
5. V době dušení zelinové směsi si odležené roštěnky vložíme na rozehřátý gril a grilujeme za občasného otáčení doměkka
6. Grilované roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou, překryjeme podušenou zeleninovou směsí, přelijeme tatarskou omáčkou a posypeme jemně nastrouhaným křenem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy