REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované hovězí steaky marinované ve vinné marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V marinádě z vína, olivového oleje a citronové šťávy marinované hovězí steaky, pak grilované na grilu.


Ingredience:
4 ks (po 200 g)hovězích steaků
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
100 mlolivového oleje
100 mlčerveného vína
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme a důkladně osušíme
2. Na marinádu smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a červeným vínem
3. Maso do marinády naložíme nejlépe do druhého dne a před grilováním lehce osušíme
4. Pak grilujeme z každé strany 5-7 minu, hotové maso osolíme, opepříme a zabalíme na 5 minut do alobalu
5. Podáváme s pečivem nebo grilovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy