REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované roštěnky se sardelovými očky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky roštěnky osolené, opepřené, pomazané máslem a pokapané bílým vínem, odležené v chladu, poté grilované na grilu a servírované se sardelovými očky s kapary.


Ingredience:
8 kssardelových oček s kapary
4 ksplátků roštěnky
20 gmásla
4 lžícebílého vína
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky si očistíme, naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme máslem a pokapeme bílým vínem, poté roštěnky necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu
2. Odležené roštěnky grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany asi 6 minut
3. Na každou grilovanou roštěnku položíme dvě sardelová očka a podáváme s tmavým chlebem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy