REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

Anglický rostbíf

Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.

Cikánská hovězí pečeně

Hovězí zadní pečené v troubě, podlité šťávou z výpeku nastavenou orestovanou zeleninou.

Frankfurtská hovězí pečeně

Hovězí pečeně připravená na paprikovém základě.

Frankfurtská hovězí z tlakového hrnce

Hovězí zadní nebo plec okořeněná, prošpikovaná tenkými párky, podušená v tlakovém hrnci doměkka, servírovaná nakrájená na plátky s chuťově po koření výraznou zahuštěnou omáčkou připravenou ze základu, ve kterém se dusilo maso.

Haše z hovězího masa

Mleté a předem uvařené hovězí maso zapečené v troubě. S česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. A vynikající křupavou kůrčičkou.

Houbařská hovězí pečeně

Hovězí zadní maso orestované na oleji spolu s cibulí a zeleninou, poté podlité vývarem a upečené v troubě doměkka, šťáva z pečení zahuštěná světlou jíškou, poté do pokrmu vloženy sterilizované překrájené houby a omáčka zjemněná smetanou.

Hovězí krk na víně

Hovězí maso pečené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Hovězí líčka orestovaná, pak přes noc naložená, nakonec upečená v troubě spolu s hříbky, slaninou a bylinkami doměkka, podlévaná marinádou z piva, vývaru a dalších ingrediencí.

Hovězí líčka na zelenině

Na větší kousky nakrájená hovězí líčka, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě zaklopená v hrnci či pekáči spolu s orestovanou zeleninou a kořením, podlitá vývarem.

Hovězí medailonky

Opečený hovězí filet naplněné rajčatovou směsí, s cherry rajčaty v troubě dopečený, servírovaný nakrájený na plátky.

Hovězí na pivu a hořčici

Kostky hovězího masa obalené v ochucené mouce, pečené v troubě zalité pivem a vývarem, dochucené hořčicí a dalšími ingrediencemi, na závěr zapečené s ochucenými plátky baget.

Hovězí na víně pečené v troubě

Skvělý recept na přípravu hovězího masa upečeného v troubě spolu se zeleninou, žampiony, podlité vínem a hovězím vývarem.

Hovězí oříšek s vejci

Plátky masa obalené ve vejcích, opečené, v troubě s cibulí upečené doměkka.

Hovězí ossobuco na víně

Ossobuco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. Připravuje se z plátků telecího kolena uříznutého napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky), kost ve středu masa obsahuje morek, který se při pečení – dušení vypeče a šťávě dodá pokrmu patřičnou sílu i chuť.

Hovězí pečeně na česneku a zázvoru

Hovězí zadní maso potřené směsí z prolisovaného česneku, mletého zázvoru, mleté papriky, citrónové šťávy a soli, potřené maso odležené několik hodin v ledničce, poté upečené na cibulce v troubě doměkka.

Hovězí pečeně na paprice

Hovězí zadní upečené v troubě na paprikovém základě.

Hovězí pečeně na rajčatech

V celku upečené hovězí zadní spolu s cibulovým základem, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Hovězí pečeně po zahradnicku

Upečené hovězí zadní, servírované se zeleninou a houbami.

Hovězí pečené podle módy

Na másle orestované plátky masa, pečené v troubě se zeleninou a bylinkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy