REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

Anglický rostbíf

Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.

Cikánská hovězí pečeně

Hovězí zadní pečené v troubě, podlité šťávou z výpeku nastavenou orestovanou zeleninou.

Frankfurtská hovězí pečeně

Hovězí pečeně připravená na paprikovém základě.

Frankfurtská hovězí z tlakového hrnce

Hovězí zadní nebo plec okořeněná, prošpikovaná tenkými párky, podušená v tlakovém hrnci doměkka, servírovaná nakrájená na plátky s chuťově po koření výraznou zahuštěnou omáčkou připravenou ze základu, ve kterém se dusilo maso.

Haše z hovězího masa

Mleté a předem uvařené hovězí maso zapečené v troubě. S česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. A vynikající křupavou kůrčičkou.

Houbařská hovězí pečeně

Hovězí zadní maso orestované na oleji spolu s cibulí a zeleninou, poté podlité vývarem a upečené v troubě doměkka, šťáva z pečení zahuštěná světlou jíškou, poté do pokrmu vloženy sterilizované překrájené houby a omáčka zjemněná smetanou.

Hovězí à la husa

Takto připravené hovězí servírujeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a samozřejmě podušeným zelím, podobně jak by jsme servírovali na kmíně upečené maso husí.

Hovězí krk na víně

Hovězí maso pečené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Hovězí líčka orestovaná, pak přes noc naložená, nakonec upečená v troubě spolu s hříbky, slaninou a bylinkami doměkka, podlévaná marinádou z piva, vývaru a dalších ingrediencí.

Hovězí líčka na zelenině

Na větší kousky nakrájená hovězí líčka, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě zaklopená v hrnci či pekáči spolu s orestovanou zeleninou a kořením, podlitá vývarem.

Hovězí medailonky

Opečený hovězí filet naplněné rajčatovou směsí, s cherry rajčaty v troubě dopečený, servírovaný nakrájený na plátky.

Hovězí na pivu a hořčici

Kostky hovězího masa obalené v ochucené mouce, pečené v troubě zalité pivem a vývarem, dochucené hořčicí a dalšími ingrediencemi, na závěr zapečené s ochucenými plátky baget.

Hovězí na víně pečené v troubě

Skvělý recept na přípravu hovězího masa upečeného v troubě spolu se zeleninou, žampiony, podlité vínem a hovězím vývarem.

Hovězí oříšek s vejci

Plátky masa obalené ve vejcích, opečené, v troubě s cibulí upečené doměkka.

Hovězí ossobuco na víně

Ossobuco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. Připravuje se z plátků telecího kolena uříznutého napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky), kost ve středu masa obsahuje morek, který se při pečení – dušení vypeče a šťávě dodá pokrmu patřičnou sílu i chuť.

Hovězí pečeně na česneku a zázvoru

Hovězí zadní maso potřené směsí z prolisovaného česneku, mletého zázvoru, mleté papriky, citrónové šťávy a soli, potřené maso odležené několik hodin v ledničce, poté upečené na cibulce v troubě doměkka.

Hovězí pečeně na paprice

Hovězí zadní upečené v troubě na paprikovém základě.

Hovězí pečeně na rajčatech

V celku upečené hovězí zadní spolu s cibulovým základem, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Hovězí pečeně po zahradnicku

Upečené hovězí zadní, servírované se zeleninou a houbami.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.