REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frankfurtská hovězí z tlakového hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní nebo plec okořeněná, prošpikovaná tenkými párky, podušená v tlakovém hrnci doměkka, servírovaná nakrájená na plátky s chuťově po koření výraznou zahuštěnou omáčkou připravenou ze základu, ve kterém se dusilo maso.


Ingredience:
1 kghovězího zadního v celku, nebo plece
10 kstenkých párků
1 ksvelké cibule
1/2 kshovězího bujónu
mletá červená paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
voda
olej
sůl

Postup:
  1. Odblaněné, opláchnuté a osušené maso ve směru vláken dlouhým tenkým ostrým nožem prošpikujeme, do 2-3 otvorů vtlačíme tenké párky, celý kus masa dobře osolíme a okořeníme pepřem
  2. V tlakovém hrnci orestujeme na oleji dohněda na kolečka nakrájenou cibuli, jemně poprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme hovězím bujónem z 1/2 ks kostky a vody
  3. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji zprudka opečme celý kus mas, ze všech stran, když se maso zatáhne, přendáme ho do tlakového hrnce k cibuli a vývaru, výpek na pánvičce zalijeme vodou, necháme probublat a pak obsah pánve nalijeme k masu
  4. Tlakový hrnec dobře zavřeme a maso vaříme od bodu varu tak 45 minut
  5. Hrnec odstavíme, po vypuštění páry otevřeme, maso vytáhneme a do šťávy přidáme na kolečka nakrájené zbylé párky, trošku povaříme, po chvíli zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody
  6. Maso nakrájíme na úhledné plátky a vrátíme zpět do omáčku prohřát.
Doporučení:

Podáváme s tarhoněmi nebo rýží, nebo i s knedlíkem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy