Hovězí pečeně připravená na paprikovém základě.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa zadního |
100 g | párků |
1 ks | nožičky párku |
0,5 l | mléka |
1 ks | větší cibule |
mletá červená paprika | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
hladká mouka | |
sádlo | |
vlažná voda |
Postup:
1. Hovězí maso opláchneme, ostrým nožem prořízneme a naplníme asi 100 g párků (dvě nožičky), sešpejlíme, osolíme a mírně opapříme
2. Očistíme nakrájenou cibuli, kterou zpěníme v pekáči na sádle, přidáme mletou papriku, zalijeme vlažnou vodou, vložíme maso, přiklopíme poklicí a pečeme do měkka, během pečení, dle potřeby podléváme vodou, maso obracíme a přeléváme šťávou
3. Asi po 2 hodinách měkké maso vyjmeme, zaprášíme moukou, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou, promícháme a povaříme asi 30 minut
4. Ke konci vaření přidáme mléko a společně povaříme
5. Hotovou omáčku procedíme přes hustý cedník a asi 1 nožičku párku nakrájíme na slabá kolečka, vložíme do připravené omáčky a krátce povaříme.
Vhodné přílohy: Houskové knedlíky, těstoviny, dušená rýže nebo máslové noky.