REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí líčka orestovaná, pak přes noc naložená, nakonec upečená v troubě spolu s hříbky, slaninou a bylinkami doměkka, podlévaná marinádou z piva, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kghovězích líček
200-250 ghříbků
300 mlčerného piva
150 gšpeku (Mangalica)
2 lžícesádla
2 lžičkysušené šalvěje
1 lžícehořčice
10 kslístků čerstvé šalvěje
2-3 kscibule
hovězí vývar dle potřeby (případně gel - bujon)
čertvě drcený pepř
sůl

Postup:

1. Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme, řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí
2. Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 minut, aby se nám pěkně zatáhlo, odložíme stranou
3. Ve stejné pánvi po restovaném mase pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme hořčici a zalijeme pivem, přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem
4. Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat, zalijeme marinádou, klidně teplou, po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat do druhého dne
5. Troubu předehřejeme na 200 °C. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa pečeme – dusíme cca 90 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 150 °C, přidáme hříbky a nasekanou šalvěj a maso dopečeme doměkka
6. Šťávu dle potřeby zredukujeme (vyvaříme, až pěkně zhoustne), nebo můžeme zahustit třeba jíškou.

Doporučení:

Jako příloha se hodí například rýže, ale jistě by byl dobrý i knedlík, případně jiná příloha.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy