REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na větší kousky nakrájená hovězí líčka, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě zaklopená v hrnci či pekáči spolu s orestovanou zeleninou a kořením, podlitá vývarem.


Ingredience:
1,5 kghovězích líček
6 ksmrkví
2 kscibule
1 ksmenší celer
1 malá plechovkarajčatového protlaku
1 palicečesneku
2-3 ksbobkové listy
hovězí vývar nebo voda + kostka bujónu
několik kuliček černého pepře
slunečnicový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Líčka očistíme, odblaníme, nakrájíme na větší kousky
  2. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, mrkev a česnek na tenká kolečka
  3. Osolené, opepřené maso zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme z hrnce (pekáče) odložíme stranou
  4. Do hrnce do výpeku vložíme nakrájenou zeleninu, tu orestujeme, přidáme protlak, podlijeme vývarem, vložíme zpět maso, promícháme, za občasného promíchání pečeme zaklopené doměkka v troubě vyhřáté na 200 °C tak 120 minut.
Doporučení:

Vhodná příloha je například bramborová kaše, či jinak upravené brambory, ale hodí se například i houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy