REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí medailonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený hovězí filet naplněné rajčatovou směsí, s cherry rajčaty v troubě dopečený, servírovaný nakrájený na plátky.


Ingredience:
600 ghovězího filetu
250 gcherry rajčat
100 gsušených rajčat v oleji
4 lžíceolivového oleje
10 kslístečků bazalky
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Sušená rajčata slijeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, na hrubo nasekané lístečky bazalky a vše dobře promícháme
2. Hovězí filet důkladně očistíme, odblaníme, ostrým nožem podélně nařízneme a vzniklou kapsu naplníme rajčatovou směsí, pevně uzavřeme, převážeme potravinářským provázkem, nasolíme a opepříme tak, že sůl i pepř vetřeme rukou do masa
3. V pekáčku na rozehřátém oleji ze všech stran filet opečeme, pak k němu přidáme rajčátka, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dopečeme (asi 15 minut)
4. Pak filet nakrájíme na plátky a podáváme s kukuřičnou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy