Opečený hovězí filet naplněné rajčatovou směsí, s cherry rajčaty v troubě dopečený, servírovaný nakrájený na plátky.
Ingredience:
600 g | hovězího filetu |
250 g | cherry rajčat |
100 g | sušených rajčat v oleji |
4 lžíce | olivového oleje |
10 ks | lístečků bazalky |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sušená rajčata slijeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, na hrubo nasekané lístečky bazalky a vše dobře promícháme
2. Hovězí filet důkladně očistíme, odblaníme, ostrým nožem podélně nařízneme a vzniklou kapsu naplníme rajčatovou směsí, pevně uzavřeme, převážeme potravinářským provázkem, nasolíme a opepříme tak, že sůl i pepř vetřeme rukou do masa
3. V pekáčku na rozehřátém oleji ze všech stran filet opečeme, pak k němu přidáme rajčátka, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dopečeme (asi 15 minut)
4. Pak filet nakrájíme na plátky a podáváme s kukuřičnou kaší.