Kostky hovězího masa obalené v ochucené mouce, pečené v troubě zalité pivem a vývarem, dochucené hořčicí a dalšími ingrediencemi, na závěr zapečené s ochucenými plátky baget.
Ingredience:
800 g | hovězího předního |
4 ks | mrkve |
2 ks | cibule |
6-8 lžic | hovězího vývaru |
3-4 lžíce | osolené a opepřené celozrnné mouky |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
3 lžičky | plnotučné hořčice |
1 lžička | rozpuštěného másla |
3 dl | světlého piva |
pepř | |
sůl | |
na plátky nakrájená bageta | |
nasekaná petrželka na ozdobení |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky a obalíme v osolené a pepřem okořeněné mouce
2. Ve větší zapékací misce rozehřejte olej a 5 minut na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibuli
3. Přidáme maso a opečeme ho dohněda, pak vmícháme na kolečka nakrájenou mrkev, vše zalijeme pivem a vývarem
4. Přimícháme ještě 2 lžičky hořčice a podle chuti osolíme a opepříme
5. Jakmile se začne pokrm vařit, zakryjeme nádobu pokličkou a 90 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C
6. Zatím, co se hovězí peče, zbývající hořčici smícháme s rozpuštěným máslem a směsí potřeme jednotlivé plátky bagety
7. Když je hovězí měkké, nádobu vyjmeme z trouby, odklopíme a povrch pokrmu poklademe krajíčky bagety
8. Bez pokličky dáme ještě na 20 minut do trouby
9. Jednotlivé porce ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a můžeme podávat.
Recept nám poslal Ivo Marounek