Skvělý recept na přípravu hovězího masa upečeného v troubě spolu se zeleninou, žampiony, podlité vínem a hovězím vývarem.
Ingredience:
500 g | zadního hovězího |
150 g | malých žampionů |
150 g | šalotek |
50 g | slaniny |
3 dl | červeného vína |
3 dl | hovězího vývaru |
4 lžíce | rajského protlaku |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | větší mrkev |
1 ks | kus celeru |
hladká mouka | |
tymián | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce, na oleji v pánvi opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, odložíme stranou
- V pekáči opečeme dozlatova nakrájenou slaninu, přidáme opečené kostky hovězího, zalijeme polovinou vývaru a vína, přidáme rajský protlak, bobkový list, tymián, pekáč přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby
- Dusíme zvolna 1,5-2 hodiny
- Pekáč vyjmeme z trouby, přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev, celer, celé žampiony, šalotku, podlijeme druhou polovinou vývaru a vína, vložíme znovu do trouby, zvýšíme teplotu, a odkryté pečeme dalších 30 minut
- Na závěr dochutíme pepřem, solí a podáváme s vařenými brambory.