REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na víně pečené v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na přípravu hovězího masa upečeného v troubě spolu se zeleninou, žampiony, podlité vínem a hovězím vývarem.


Ingredience:
500 gzadního hovězího
150 gmalých žampionů
150 gšalotek
50 gslaniny
3 dlčerveného vína
3 dlhovězího vývaru
4 lžícerajského protlaku
2 ksbobkové listy
1 ksvětší mrkev
1 kskus celeru
hladká mouka
tymián
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce, na oleji v pánvi opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, odložíme stranou
  2. V pekáči opečeme dozlatova nakrájenou slaninu, přidáme opečené kostky hovězího, zalijeme polovinou vývaru a vína, přidáme rajský protlak, bobkový list, tymián, pekáč přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby
  3. Dusíme zvolna 1,5-2 hodiny
  4. Pekáč vyjmeme z trouby, přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev, celer, celé žampiony, šalotku, podlijeme druhou polovinou vývaru a vína, vložíme znovu do trouby, zvýšíme teplotu, a odkryté pečeme dalších 30 minut
  5. Na závěr dochutíme pepřem, solí a podáváme s vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy