REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ossobuco na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ossobuco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. Připravuje se z plátků telecího kolena uříznutého napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky), kost ve středu masa obsahuje morek, který se při pečení – dušení vypeče a šťávě dodá pokrmu patřičnou sílu i chuť.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kssilnější plátky ossobuco (zadní lýtko s kostí a morkem)
1 hrstšalotek
300 mlkvalitního červeného vína
200 mlvelmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glace
2 lžícešípkové zavařeniny
pár plátků schwarzwaldské šunky (není nutné)
čerstvá šalvěj a tymián
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo
2. Osolíme a opepříme, po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky nastrkáme tymián
3. Po obvodu ještě omotáme šunkou a svážeme provázkem
4. Maso opečeme dohněda, z obou stran, na pánvi s rozpáleným olejem, přendáme jej do pekáčku
5. Na stejném oleji orestujeme šalotky, zalijeme vínem a výpečky necháme odmočit
6. Zbytky šunky a bylinek poházíme k masu a víno se šalotkami přelijeme do pekáčku
7. Přiklopíme, vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu, opatrně můžeme obracet
8. Po hodině přilijeme k masu vývar a pečeme ještě 1,5 – 2 hodiny doměkka (podle staří skotu, ale ossobuko by mělo být z mladého hovězího) 9. Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby nám neokoralo a do výpeku vmícháme šípkovou zavařeninu, podle potřeby zahustíme třeba utřeným máslem s hladkou moukou v poměru 1:
1 (neudělají se hrudky) a provaříme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy