REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ossobuco na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ossobuco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. Připravuje se z plátků telecího kolena uříznutého napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky), kost ve středu masa obsahuje morek, který se při pečení – dušení vypeče a šťávě dodá pokrmu patřičnou sílu i chuť.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kssilnější plátky ossobuco (zadní lýtko s kostí a morkem)
1 hrstšalotek
300 mlkvalitního červeného vína
200 mlvelmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glace
2 lžícešípkové zavařeniny
pár plátků schwarzwaldské šunky (není nutné)
čerstvá šalvěj a tymián
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo
2. Osolíme a opepříme, po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky nastrkáme tymián
3. Po obvodu ještě omotáme šunkou a svážeme provázkem
4. Maso opečeme dohněda, z obou stran, na pánvi s rozpáleným olejem, přendáme jej do pekáčku
5. Na stejném oleji orestujeme šalotky, zalijeme vínem a výpečky necháme odmočit
6. Zbytky šunky a bylinek poházíme k masu a víno se šalotkami přelijeme do pekáčku
7. Přiklopíme, vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu, opatrně můžeme obracet
8. Po hodině přilijeme k masu vývar a pečeme ještě 1,5 – 2 hodiny doměkka (podle staří skotu, ale ossobuko by mělo být z mladého hovězího) 9. Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby nám neokoralo a do výpeku vmícháme šípkovou zavařeninu, podle potřeby zahustíme třeba utřeným máslem s hladkou moukou v poměru 1:
1 (neudělají se hrudky) a provaříme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy