REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí krk na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso pečené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
700 ghovězího krku
150 gslaniny
3 ksstroužků česneku
2 kssnítky rozmarýnu
1 ksvelké cibule
1 lžícesádla (másla)
400 mlhovězího vývaru
150 mlčerveného vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1 Očištěný hovězí krk svážeme potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku, osolíme, opepříme a potřeme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku
2. Slaninu nakrájenou na kostičky nasucho v hrnci vyškvaříme, přidáme sádlo, po chvíli oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět
3. Do hrnce přidáme maso, které ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhlo a zhnědlo, zalijeme hovězím vývarem i červeným vínem, přidáme rozmarýn a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka (asi hodinu a půl)
4. Měkké maso vyndáme, provázek odstraníme, nakrájíme na plátky, šťávu zahustíme jíškou, podle chuti osolíme, opepříme, pak plátky masa vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy