V celku upečené hovězí zadní spolu s cibulovým základem, rajčaty a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
1,2 kg | hovězího zadního masa |
200 g | cherry rajčátek |
300 ml | hovězího vývaru |
100 ml | olivového oleje |
4 lžíce | balzamikového octa |
1 svazeček | rozmarýnu |
3 ks | menší cibule |
2 ks | větších rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata na vrchní straně nařízneme, pak je spaříme horkou vodou, zprudka ochladíme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky
2. Oloupané cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek na půlky
3. Na větší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme česnek s cibulí, vložíme celý kus masa a ze všech stran ho také opečeme do zlatohněda
4. Vše přendáme na pekáč, pečeni osolíme a okořeníme pepřem, podlijeme vývarem, zastříkneme balsamikovým octem a přidáme rajčata se snítky rozmarýnu
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut, během pečení maso podléváme vývarem
6. Přibližně 15 minut před dokončením k masu přidáme cherry rajčátka i s větvičkou
7. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou z výpeku, ozdobené cherry rajčátky.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.