REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí pečeně na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené hovězí zadní spolu s cibulovým základem, rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
1,2 kghovězího zadního masa
200 gcherry rajčátek
300 mlhovězího vývaru
100 mlolivového oleje
4 lžícebalzamikového octa
1 svazečekrozmarýnu
3 ksmenší cibule
2 ksvětších rajčat
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata na vrchní straně nařízneme, pak je spaříme horkou vodou, zprudka ochladíme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky
2. Oloupané cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek na půlky
3. Na větší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme česnek s cibulí, vložíme celý kus masa a ze všech stran ho také opečeme do zlatohněda
4. Vše přendáme na pekáč, pečeni osolíme a okořeníme pepřem, podlijeme vývarem, zastříkneme balsamikovým octem a přidáme rajčata se snítky rozmarýnu
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut, během pečení maso podléváme vývarem
6. Přibližně 15 minut před dokončením k masu přidáme cherry rajčátka i s větvičkou
7. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou z výpeku, ozdobené cherry rajčátky.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy