REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí pečeně po zahradnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené hovězí zadní, servírované se zeleninou a houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gzadního hovězího masa
500 gfazolek
250 grajčat
120 ghříbků
60 gmásla
1 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Odleželé naklepané maso osolíme, opepříme a prudce orestujeme na rozehřátém oleji
2. Přidáme část másla a pod pokličkou pečeme v troubě doměkka, při pečení přeléváme maso šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou
3. Očištěné fazole uvaříme v osolené vodě doměkka
4. Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na kousku rozehřátého másla doměkka, dochutíme je pepřem a solí
5. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrájíme na půlky, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a upečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě
6. Upečené maso nakrájíme na porce a obložíme zeleninou a hříbky.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy