REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí oříšek s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa obalené ve vejcích, opečené, v troubě s cibulí upečené doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
200 goleje
50 gtuku
3 ksvajec
1 ksvelké cibule
strouhanka
vývar
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme chvíli odležet
2. Na desce posypané strouhankou je po obou stranách naklepeme, obalíme v rozšlehaných vejcích, v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dorůžova a vyndáme je
3. Na tuku s výpečkem pak osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vlijeme do pekáčku a navrch rozložíme plátky masa
4. Zalijeme vývarem, přikryjeme a v troubě pečeme při 180 °C, až se vývar odpaří a maso je měkké.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy