REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek s vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snad nejznámější minutka z pravé svíčkové.


Ingredience:
150-200 gsilnějšího špalíčku z pravé svíčkové
1 ksvejce
mletý černý pepř
sůl
olej
kousek másla
hladká mouka
vlažná voda nebo vývar

Postup:

1. Špalíček pravé svíčkové mírně naklepeme (nejlépe jen rukou), osolíme a opepříme
2. Na pánvičce rozehřejeme olej, ve kterém maso opečeme z obou stran (maso pečeme zatížené), pečeme asi 5 minut
3. Opečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a necháme přejít varem
4. Nakonec šťávu zjemníme kouskem másla, dle chuti přisolíme a přecedíme přes sítko
5. V tvořítku připravíme sázené vejce
6. Maso servírujeme podlité šťávou a zdobené vejcem.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy