REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek s houbovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.


Ingredience:
600 gpravé hovězí svíčkové
200 gsměs hřibovitých hub
1 ksčervené masité papriky
worcesterská omáčka
sádlo
křen
pepř
sůl

Postup:

1. Z odblaněné a očištěné svíčkové nakrájíme plátky 3 cm silné (zhruba 150 g), lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Zprudka opečeme na pánvi na horkém sádle z každé strany 5-6 minut
3. Hotové bifteky přendáme na nahřáté talíře
4. Ze šťávy po pečení odstraníme tuk, přidáme 1 lžičku másla,, nakrájené houby a papriku, zastříkneme worchestrem a dusíme do měkka, podle potřeby směs osolíme a opepříme
5. Hotovou směs navršíme na bifteky a posypeme strouhaným křenem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, či hranolky.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy