Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.
Ingredience:
600 g | pravé hovězí svíčkové |
200 g | směs hřibovitých hub |
1 ks | červené masité papriky |
worcesterská omáčka | |
sádlo | |
křen | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z odblaněné a očištěné svíčkové nakrájíme plátky 3 cm silné (zhruba 150 g), lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Zprudka opečeme na pánvi na horkém sádle z každé strany 5-6 minut
3. Hotové bifteky přendáme na nahřáté talíře
4. Ze šťávy po pečení odstraníme tuk, přidáme 1 lžičku másla,, nakrájené houby a papriku, zastříkneme worchestrem a dusíme do měkka, podle potřeby směs osolíme a opepříme
5. Hotovou směs navršíme na bifteky a posypeme strouhaným křenem.
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, či hranolky.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek