REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Biftek s houbovou směsí

Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.

Biftek s karotkou a žampiony

Opečené a okořeněné plátky svíčkové podávané s podušenou mrkví a žampiony.

Biftek s liškami

Den odleželé plátky hovězí svíčkové, druhý den zprudka krátce opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými liškami.

Biftek s vejcem

Snad nejznámější minutka z pravé svíčkové.

Biftek s volským okem

Klasika úpravy pravé svíčkové 80. let minulého století v našich restauracích. Obdobou pak byly bifteky se slaninou a vejci po americku. Jiné názvy: Biftek s vejcem, biftek se sázeným vejcem …

Biftek se sardelovým máslem a kapary

V 70. letech minulého století v restauracích pojem “steaky” neznali, dělali se tzv. bifteky jako minutka a to z pravé hovězí svíčkové.

Bifteky pikantní

Na pánvi opečené menší bifteky, servírované obalené ve směsi z podušených hub smíchaným se šunkou a dochucených citrónem.

Bifteky s restovanými hříbky

Bifteky z pravé svíčkové připravené na pánvi na oleji, po opečení dopečené v alobalu v troubě, pak servírované s hříbky orestovanými v části výpeku po opečeném mase.

Brusinkový biftek

Opečené steaky z pravé svíčkové, podlité šťávou z výpeku a ozdobené brusinkami.

Filet mignon s omáčkou ze zeleného pepře

Na pánvi opečené steaky z hovězí svíčkové, přesně ze špičky hovězí svíčkové, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších surovin.

Flank steak v argentinským koření

V celku na pánvi opečený velký kus silného steaku z hovězího pupku (spodního šálu), ochucený argentinckým kořením, servírovaný nakrájený na tenké plátky.

Francouzský biftek

Steaky z 200 g pravé svíčkové zalité smetanovou omáčkou.

Frikately

Pomleté hovězí zadní, promíchané s nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem, petrželkou a kořením, ve tvaru placek usmažené na rozpáleném oleji dozlatova.

Guláš Stroganov

Osmahnuté nudličky svíčkové krátce povařené s orestovanou cibulí a směsí z kečupu, zakysané smetany a worcesterské omáčky.

Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou

Hanger steak je “závěs” na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název “řeznická domácí panenka”). Také se tomuto kusu masa říká “veverka” a podle tohoto receptu pěkně zprudka opečená na pánvi, servírovaná s chutnou omáčkou z ostružin a dalších ingrediencí.

Hovězí hašé s játrovou paštikou

Povařená hovězí žebra, pomletá a pak opečená na oleji spolu s paštikou, vajíčky a kořením.

Hovězí kostičky se špenátem

Ochucené kostičky roštěnce osmahnuté na oleji, promíchané se špenátem, kořením a opraženými sezamovými semínky.

Hovězí maso po sečuánsku

Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Nudličky hovězí svíčkové obalené ve vejci a solamylu, zprudka opečené na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi.

Hovězí medailonky s datlemi

Plátky svíčkové zprudka orestované, zapečené sýrem a zalité vínem.

Hovězí medailonky s fazolkami

Opečené medailonky servírované s krátce podušenými fazolkami, pórkem, paprikou a česnekem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy