restované, opečené na oleji
Biftek s houbovou směsí
Na pánvi zprudka opečené bifteky, servírované s houbovou směsí nastavenou paprikou.
Biftek s karotkou a žampiony
Opečené a okořeněné plátky svíčkové podávané s podušenou mrkví a žampiony.
Biftek s liškami
Den odleželé plátky hovězí svíčkové, druhý den zprudka krátce opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými liškami.
Biftek s vejcem
Snad nejznámější minutka z pravé svíčkové.
Biftek s volským okem
Klasika úpravy pravé svíčkové 80. let minulého století v našich restauracích. Obdobou pak byly bifteky se slaninou a vejci po americku. Jiné názvy: Biftek s vejcem, biftek se sázeným vejcem …
Biftek se sardelovým máslem a kapary
V 70. letech minulého století v restauracích pojem “steaky” neznali, dělali se tzv. bifteky jako minutka a to z pravé hovězí svíčkové.
Bifteky pikantní
Na pánvi opečené menší bifteky, servírované obalené ve směsi z podušených hub smíchaným se šunkou a dochucených citrónem.
Bifteky s restovanými hříbky
Bifteky z pravé svíčkové připravené na pánvi na oleji, po opečení dopečené v alobalu v troubě, pak servírované s hříbky orestovanými v části výpeku po opečeném mase.
Brusinkový biftek
Opečené steaky z pravé svíčkové, podlité šťávou z výpeku a ozdobené brusinkami.
Filet mignon s omáčkou ze zeleného pepře
Na pánvi opečené steaky z hovězí svíčkové, přesně ze špičky hovězí svíčkové, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších surovin.
Flank steak v argentinským koření
V celku na pánvi opečený velký kus silného steaku z hovězího pupku (spodního šálu), ochucený argentinckým kořením, servírovaný nakrájený na tenké plátky.
Francouzský biftek
Steaky z 200 g pravé svíčkové zalité smetanovou omáčkou.
Frikately
Pomleté hovězí zadní, promíchané s nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem, petrželkou a kořením, ve tvaru placek usmažené na rozpáleném oleji dozlatova.
Guláš Stroganov
Osmahnuté nudličky svíčkové krátce povařené s orestovanou cibulí a směsí z kečupu, zakysané smetany a worcesterské omáčky.
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Hanger steak je “závěs” na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název “řeznická domácí panenka”). Také se tomuto kusu masa říká “veverka” a podle tohoto receptu pěkně zprudka opečená na pánvi, servírovaná s chutnou omáčkou z ostružin a dalších ingrediencí.
Hovězí hašé s játrovou paštikou
Povařená hovězí žebra, pomletá a pak opečená na oleji spolu s paštikou, vajíčky a kořením.
Hovězí kostičky se špenátem
Ochucené kostičky roštěnce osmahnuté na oleji, promíchané se špenátem, kořením a opraženými sezamovými semínky.
Hovězí maso po sečuánsku
Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Nudličky hovězí svíčkové obalené ve vejci a solamylu, zprudka opečené na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi.
Hovězí medailonky s datlemi
Plátky svíčkové zprudka orestované, zapečené sýrem a zalité vínem.
Hovězí medailonky s fazolkami
Opečené medailonky servírované s krátce podušenými fazolkami, pórkem, paprikou a česnekem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující
reklama