REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí medailonky s datlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky svíčkové zprudka orestované, zapečené sýrem a zalité vínem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 ksplátků ze špičky svíčkové
(po cca 90 g)
8 ksdatlí
8 ksplátků modrého plísňového sýra
nebo camembertu
5 lžicmadeiry (víno)
5 lžicmasového vývaru
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Medailonky osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany dobře opečeme 1 až 2 minuty
2. Potom každý kousek masa obložíme datlí a sýrem
3. Pánev přikryjeme poklicí a asi 1 minutu vše opékáme, dokud se sýr neroztaví
4. Maso dáme na talíř
5. Výpek v pánvi zředíme madeirou a vývarem, dobře promícháme a ještě chvíli povaříme
6. Touto šťávou polijeme medailonky a podáváme.

Doporučení:

Nemáme-li sýr s modrou plísní nebo camembert, nahradíme ho sýrem se zelenou plísní, nivou nebo hermelínem.Madeiru můžeme nahradit tmavým portským vínem nebo sherry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy