REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí medailonky s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené medailonky servírované s krátce podušenými fazolkami, pórkem, paprikou a česnekem.


Ingredience:
600 ghovězí svíčkové
400 gfazolek + voda
4 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kspórku
mletý barevný pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na stejně velké medailonky, osolíme a opepříme
2. Pak medailonky zprudka opečeme po obou stranách v rozehřáté grilovací pánvi lehce potřené olejem, přendáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a necháme krátce dojít
3. Fazolky očistíme, překrájíme a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
4. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme spařené fazolky, očištěnou papriku nakrájenou na nudličky, očištěný pórek nakrájený na proužky, vše krátce podusíme a dochutíme solí i pepřem.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy