Opečené medailonky servírované s krátce podušenými fazolkami, pórkem, paprikou a česnekem.
Ingredience:
600 g | hovězí svíčkové |
400 g | fazolek + voda |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené papriky |
1 ks | pórku |
mletý barevný pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na stejně velké medailonky, osolíme a opepříme
2. Pak medailonky zprudka opečeme po obou stranách v rozehřáté grilovací pánvi lehce potřené olejem, přendáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a necháme krátce dojít
3. Fazolky očistíme, překrájíme a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
4. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme spařené fazolky, očištěnou papriku nakrájenou na nudličky, očištěný pórek nakrájený na proužky, vše krátce podusíme a dochutíme solí i pepřem.
Podáváme s opečenými bramborami.