S cibulí, česnekem a paprikou opečené marinované nudličky libového hovězího masa.
Ingredience:
200 g | libového hovězího masa |
3 ks | cibule i s natí |
2 ks | papriky |
1/2 ks | paličky česneku |
olej | |
Na marinádu: | |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžíce | worcesterové omáčky |
1 lžíce | sójové omáčky |
šťáva z 1 citronu | |
špetka kari | |
špetka mletého kmínu | |
směs koření na divočinu | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy
2. Přidáme olej, sůl, mletý pepř, citronovou šťávu, worcesterovou i sójovou omáčku, směs koření na divočinu, mletou sladkou papriku, špetku kari, mletý kmín, všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme uležet v lednici nejméně půl dne (maso změkne a získá úžasnou chuť i vůni)
3. Očištěné cibule i s natí nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku na tenké plátky a omyté očištěné papriky na nudličky
3. Potom maso osmahneme na troše rozehřátého oleje, přendáme na chvíli mimo pánev, pak v pánvi osmahneme na rozehřátém oleji nakrájené cibule, česnek a papriky, vrátíme zpět maso, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží.