REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí nudličky se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S cibulí, česnekem a paprikou opečené marinované nudličky libového hovězího masa.


Ingredience:
200 glibového hovězího masa
3 kscibule i s natí
2 kspapriky
1/2 kspaličky česneku
olej
Na marinádu:
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžíceworcesterové omáčky
1 lžícesójové omáčky
šťáva z 1 citronu
špetka kari
špetka mletého kmínu
směs koření na divočinu
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy
2. Přidáme olej, sůl, mletý pepř, citronovou šťávu, worcesterovou i sójovou omáčku, směs koření na divočinu, mletou sladkou papriku, špetku kari, mletý kmín, všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme uležet v lednici nejméně půl dne (maso změkne a získá úžasnou chuť i vůni)
3. Očištěné cibule i s natí nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku na tenké plátky a omyté očištěné papriky na nudličky
3. Potom maso osmahneme na troše rozehřátého oleje, přendáme na chvíli mimo pánev, pak v pánvi osmahneme na rozehřátém oleji nakrájené cibule, česnek a papriky, vrátíme zpět maso, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy