REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Roštěnky na tokajském vínu

Zprudka orestované roštěnky, podušené ve vývaru.

Roštěnky na víně

Hovězí roštěnky osmahnuté na oleji a podávané se šťávou z červeného vína.

Roštěnky po provensálsku

Orestované roštěnky s olivami, vínem, česnekem a tymiánem.

Roštěnky podle hraběte Pálffyho

Plátky hovězí roštěné zprudka opečené na pánvi na anglický způsob, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencí.

Roštěnky podle pana fořta

Přes noc odležené okořeněné, osolené, česnekem potřené plátky hovězí roštěné, zprudka opečené na cibuli a sádle, pak podušené podlité hovězím vývarem a bílým vínem, ke konci spolu s plátky hub, kolečky papriky a hráškem.

Roštěnky s barevným pepřem

Na koňaku flambovaná roštěná dochucená vínem a barevným pepřem, zjemněná smetanou. Vynikající je s pečenými brambory.

Roštěnky s bylinkovým máslem a zeleninou

Na oleji opečené roštěnky se žampiony a zeleninou, servírované s bylinkovým máslem.

Roštěnky s fazolkami a šunkou

Naklepané plátky roštěnky opečené zprudka na oleji, servírované se směsí ze zelených konzervovaných fazolek, šunky a česneku.

Roštěnky s houbovou směsí

Naklepané roštěnky potřené olejem, odležené v ledničce, poté opečené na oleji z obou stran, podávané přelité připravenou směsí z čerstvých hub, cibule, slaniny, leča, česneku a soli.

Roštěnky s jablky a lečem

Zprudka na pánvi opečené roštěnky, servírované s podušenými plátky jablek a lečem.

Roštěnky s petrželovým máslem

Skvělá minutka z hovězího roštěnce.

Roštěnky se šunkovými kornouty

Plátky hovězího roštěnce servírované se šunkovými kornouty plněnými orestovanými žampióny.

Roštěnky v pivní marinádě

Přes noc marinované plátky hovězího roštěnce opečené zprudka na pánvi, servírované s orestovanou cibulí a přelité šťávou z výpeku. Tato pikantní úprava roštěnek nemá chybu.

Rumpsteak s červenou cibulí

Orestované plátky hovězího nízkého roštěnce s cibulí, podlité červeným vínem.

Řezy ze svíčkové s veronskou omáčkou

Veronská omáčka se žampióny, jako skvělá zálivka ke steakům z pravé svíčkové.

Řízek bouzovského kastelána

Plátek telecího masa plněný vejci a slaninou a přelitý omáčkou z výpeku, kari koření, smetany a žampiónů.

Slavnostní řezy z vepřové svíčkové

Marinované plátky vepřové svíčkové potřené směsí z kuřecích jater a dalších ingrediencí, servírované s opečenými brambory.

Sprévaldská roštěná

Hovězí roštěnky orestované, obalené v těstíčku a dosmažené na másle.

Steak s houbovou směsí

Pěkně odleželé plátky vysokého roštěnce, zprudka opečené na pánvi, po odpočinutí pokladené orestovanou směsí hub, slaniny a cibule, zapečené v troubě posypané sýrem.

Steakový závitek s hermelínem

Závitky plněné šunkou, sýry, slaninou, kapii a pórkem, opečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy