REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky v pivní marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinované plátky hovězího roštěnce opečené zprudka na pánvi, servírované s orestovanou cibulí a přelité šťávou z výpeku. Tato pikantní úprava roštěnek nemá chybu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksroštěnek (hovězí roštěná) po 150 g - 200 g
1 ksvětší cibule
1 lžícenasekané pažitky
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
2 dlsvětlého piva
2 lžícecukru
2 lžíceworchestru
4 ksstroužky česneku

Postup:
  1. Roštěnky na okraji nařízneme, lehce naklepeme
  2. Připravíme si marinádu; na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme pivo, přidáme prolisovaný česnek, worchestr, chvíli povaříme
  3. Roštěnky narovnáme do misky, zalijeme vychladlou marinádou, necháme v lednici alespoň 8 hodin marinovat
  4. Druhý den roštěnky vyjmeme z marinády a opečeme na oleji do měkka, pěkně z obou stran
  5. Propečené roštěnky osolíme, opepříme
  6. Ve šťávě po pečení orestujeme cibuli
  7. Roštěnky na talíři přelijeme šťávou a orestovanou cibulí, posypeme nasekanou pažitkou.
Doporučení:

Podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy