Orestované plátky hovězího nízkého roštěnce s cibulí, podlité červeným vínem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 porce: | |
4 ks | rumpsteaků (plátky z konce nízkého roštěnce 200 g/ks) |
2 ks | větší červené cibule |
400 ml | červeného vína |
20 g | vychlazeného másla |
2 lžíce | balzámového octa |
2 lžíce | oleje |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce a přilijeme víno a ocet
2. Vše společně prudce svaříme, až se tekutina téměř odpaří
3. Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
4. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme po obou stranách roštěnky dozlatova
5. Hotové zabalíme do alobalu a ponecháme v teple
6. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli z hrnce, máslo a vše dobře promícháme
7. Podle chuti můžeme omáčku ještě dosolit, popřípadě opepřit a podáváme s teplým masem.