REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumpsteak s červenou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky hovězího nízkého roštěnce s cibulí, podlité červeným vínem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 porce:
4 ksrumpsteaků (plátky z konce nízkého roštěnce 200 g/ks)
2 ksvětší červené cibule
400 mlčerveného vína
20 gvychlazeného másla
2 lžícebalzámového octa
2 lžíceoleje
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce a přilijeme víno a ocet
2. Vše společně prudce svaříme, až se tekutina téměř odpaří
3. Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
4. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme po obou stranách roštěnky dozlatova
5. Hotové zabalíme do alobalu a ponecháme v teple
6. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli z hrnce, máslo a vše dobře promícháme
7. Podle chuti můžeme omáčku ještě dosolit, popřípadě opepřit a podáváme s teplým masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy