Zimní, ale i jarní měsíce přímo svádějí k tomu, abychom na sebe byli hodnější než kdy dřív a starali se nejen o svou duši, ale i žaludek. Tento krásný recept je jako něžné pohlazení. Zachutná všem gurmánům a potěší svou jemnou nasládlostí.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
500 g | dva plátky rumpsteaku |
pepř | |
sůl | |
Na mrinádu: | |
100 g | lesní med Medokomerc |
50 g | olivového oleje |
3 lžíce | mletých ořechů |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | koriandru |
1 lžička | drceného chilli koření |
šťáva z 1/2 ks limetky |
Postup:
- Smíchejte směs ze všech potřebných surovin na marinádu.
- Maso osolte, okořeňte pepřem, nechte chvíli odležet, pak plátky potřete připravenou směsí ze všech stran. Ideálně ho nechte dvě až tři hodiny marinovat v lednici. Klidně si nechte maso naložené přes noc, bude mít čas vstřebat a propojit všechny chutě.
- Maso zprudka opečte na pánvi, z každé strany zhruba minutu a půl. Záleží ale na velikosti steaku, vnitřek by měl zůstat růžový a šťavnatý.
- Hotový steak můžete podávat například s opečenou zeleninou, bramborami nebo salátkem.
zdroj: www.medokomerc.cz